Category: Dieta

Poprawa odporności

W okresie jesienno-zimowym organizm ludzki szczególnie narażony jest na infekcje, spowodowane spadkiem odporności. By uniknąć ryzyka przeziębienia czy też grypy, ludzie

Co robić, aby opóźnić starzenie się skóry?

Na spowolnieniu procesu starzenia się skóry najbardziej zależy kobietom. To głównie one chcą jak najdłużej wyglądać pięknie i młodo. Naturalnie postępującego zjawiska nie da się zatrzymać

Oczyszczanie organizmu

Wiele się ostatnio mówi na temat oczyszczania organizmu z toksyn. Szkodliwe substancje znajdują się wszędzie w naszym otoczeniu i żywności, którą spożywamy. Zgromadzone w nadmiarze

Groch jako dostarczyciel witamin

Wszyscy, którzy chcą uzupełnić swój organizm o niezbędne składniki odżywcze i witaminy, powinni regularnie jeść groch. Choć na początku uprawiany był jako pasza dla zwierząt,

Najwartościowszy pokarm roślinny?

Jest jej ponad 400 rodzajów. Każdy z nich różni się wielkością oraz kolorem. Są w stanie przetrwać trudne warunki klimatyczne, dlatego uprawiane są na całym świecie. Przede wszystkim zawiera

Czy warto jeść soczewice?

Kiedyś popularna głównie w Azji, teraz pożądana także w Europie. Hodowle soczewicy, choć rzadkie, pojawiły się już także w Polsce. Czy warto ją jeść? Soczewicę możemy znaleźć w trzech kolorach – czerwonym, zielonym